مصاحبه با رادیو فردا
بهروز کارونی
اسماعيل احمدی مقدم، فرمانده نيروی انتظامی، روز يکشنبه اعلام کرد: «با همکاری مردم و تلاش دستگاههای اطلاعاتی و امنيتی، ۷۰ درصد اغتشاشگران روز عاشورا که تصاويرشان منتشر شده بود، شناسايی شدند ».
مقام های جمهوری اسلامی در بيش از هفت ماهی که از آغاز تظاهرات مخالفان دولت در شهرهای ايران می گذرد، از کلمه «اغتشاشگر» برای تظاهرکنندگان استفاده می کنند.
آقای احمدی مقدم گفته است: «در حوادث روز عاشورا با استفاده از موبايل هاي دوربيندار سعي در بزرگنمايي حوادث داشتند و با گرفتن كلوزآپ و ديگر تكنيكهاي فيلمبرداري قصد داشتند تعداد اغتشاشگران را فراوان جلوه دهند».
وی افزوده است: «اما در روز عاشورا ۵۰ ميليون ايرانى در حال عزادارى بودند كه دشمنان اين ۵۰ ميليون نفر را نشان ندادند اما اغتشاش عدهاى را بزرگنمايى كردند».
اعلام خبر شناسايی تظاهرکنندگان مخالف دولت در حالی از سوی فرمانده نيروی انتظامی اعلام شد که اين نيرو چندی پيش با انتشار ويژه نامه هشت صفحه ای «امين جامعه»، تصاوير ۶۵ تن از تظاهرکنندگان که در راهپيمايی روز عاشورا شرکت کرده بودند را منتشر کرده بود.
در روز عاشورای سال جاری، تظاهرات گسترده ای از سوی مخالفان دولت در تهران و شهرهای ديگر ايران صورت گرفت که به گفته مقام های نظامی و امنيتی صدها نفر بازداشت شدند.
پيشتر پليس اطلاعات وامنيت عمومی نيروی انتظامی که اين افراد را عوامل ناامنی و آسيب رساندن به اموال بيت المال، اخلال در نظم عمومی و اهانت کنندگان به مقدسات و شعائر اسلامی در روز عاشورای حسينی ناميده بود، از مردم خواسته بود تا اين شهروندان را شناسايی کنند.
به نوشته سايت « سحام نيوز»، ارگان حزب اعتماد ملی، اين ويژه نامه در تیراژ کثيری منتشر و در مساجد، مدارس، اداره ها و ساير سازمان ها توزيع شد.
پس از آن، نيروی انتظامی روز ۲۸ دی ماه اعلام کرد که پس از انتشار درخواست عمومی اين نيرو برای شناسايی برخی از معترضان روز عاشورا در تهران، ۴۰ تن از آنها شناسايی و بازداشت شدند.
سايت رسمی پليس ايران به نقل از يک «مقام آگاه»، نوشت که اين افراد با همکاری مردم شناسايی شده اند.
محمد علی توفيقی، تحليلگر سياسی در پاريس، در گفت و گو با «راديو فردا» از زاويه ديگری به اين موضوع نگاه می کند و می گويد: «اين نوع حرف ها و اقدامات بيشتر برای فرافکنی است و عملاً به منظور ايجاد شکاف بين معترضين و بخش های خاموش جامعه صورت می گيرد».
وی می افزايد: «از گذشته و به خصوص در اين هفت ماه، آقايان عادت کرده اند که مکنونات قلبی خود را به مردم نسبت دهند و می گويند مردم خواهان برخورد با سران فتنه و یا مجازات اغتشاشگران هستند. آنها در اين پرده از نمايش، مردم را به صحنه تقابل با معترضان کشانده اند و با اين شانتاژها قصد دارند معترضين به وضع موجود و مردمی که حقوق ضايع شده خود را طلب می کنند، مشتی اغتشاشگر و برهم زننده نظم عمومی معرفی کنند که حتی جامعه هم به مقابله با آنها برخاسته است».
در عین حال، برخی از تحليلگران بر اين باورند که سخنان مربوط به شناسايی تظاهرکنندگان به منظور ترساندن مخالفان از شرکت در تظاهرات روز ۲۲ بهمن صورت گرفته است.
آقای توفيقی با تاييد اين موضوع می گويد: «اين موضوع به نزديک شدن ۲۲ بهمن هم ارتباط دارد، چون سبزها تصميم گرفته اند ۲۲ بهمن صحنه بعدی قدرت نمايی آنها باشد. وقتی اين اقدامات را با اطلاعيه های نهادها و ارگان هايی مانند سپاه کنار هم می گذاريم، به اين نتيجه می رسيم که آنها قصد دارند با این لطايف الحيل در بين مردم ايجاد رعب و وحشت کنند و از حضور سبزها در راهپيمايی روز ۲۲ بهمن جلوگيری کنند».
برای شنیدن اینجا را کلیک کنید